FAQ

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Bij elk artikel wordt de voorraad aangeduid door middel van een kleurencode. Voor artikels die op stock zijn bedraagt de levertijd 2 a 3 werkdagen. Producten die niet bij ons op stock zijn op het moment van uw bestelling hebben een levertijd van gemiddeld 1 week.

 

Is het mogelijk mijn bestelling in het buitenland te laten bezorgen?

Ja, dit is geen probleem, wij versturen naar alle EU landen tegen de éénmalige verzendingskost van 1.9 euro.

 

Hoeveel kost het om mijn pakket te laten versturen?

Een pakket versturen bij Amuzzi.com kost € 1,90, dit voor alle pakketten. Ook als uw bestelling in verschillende keer wordt verzonden betaalt u steeds éénmalig 1.9 euro.

 

Waar vind ik de (contact)gegevens van mijn Amuzzi store?

Helemaal onderaan via de knop Shops vindt u alle vestigingen. Kies de Video-Palace store bij u in de buurt!

 

Ik heb mijn bestelling ontvangen en er klopt iets niet (verkeerd geleverd product of een ander probleem). Wat moet ik doen?

Stuur een mailtje naar [email protected] en we bieden u asap een oplossing aan.

 

Zijn de films die worden aangeboden op Amuzzi ook Nederlands ondertiteld?

Ja, alle dvd’s en blurays die worden aangeboden op de webshop van Amuzzi zijn standaard Nederlands ondertiteld. Standaard zijn alle aangeboden versies in de originele taal gesproken, dus bijvoorbeeld Engels voor Amerikaanse producties, Frans voor Franse producties, enz. Indien u vragen heeft over andere talen (zowel gesproken als ondertiteld), aarzel niet, en stuur een email naar [email protected]. We informeren u graag verder.

 

Ik ben op zoek naar een specifieke actiefiguur of buste, kan ik deze bij Amuzzi bestellen?

Amuzzi heeft toegang tot gigantische catalogi van film- en game relateerde merchandise. We proberen heel veel online te zetten, maar indien u op zoek bent naar een bepaald item dat u niet terugvindt op de webshop, stuur ons een mailtje naar [email protected], en we informeren graag of deze bestelbaar is!

 

Er staat informatie op de webshop waar ik aan twijfel : een releasedatum die niet klopt, een cover die verkeerd staat, enz…

Stuur ons een mailtje naar [email protected] en we verifiëren onmiddellijk de informatie die indien nodig ook asap wordt rechtgezet.

 

Ik zoek een speciale editie of een collectors editie van een bepaalde game en vind het niet op Amuzzi, of ik ben niet zeker wat de inhoud is van een bepaalde game die op Amuzzi wordt aangeboden. Wat moet ik doen?

Stuur ons een mailtje naar [email protected] en we geven u onmiddellijk antwoord op uw vragen!